ponedjeljak, 23. studenoga 2009.

"Imamo kralja"

Hrvatska kao što znamo nije kraljevina ali prema pisanju njemačkih medija ima kralja - i to kladioničarskog. Antich I von Kroatien mu je ime, a doznali smo da ima i najmanje jednog brata kao nasljednika. Navodno njih su dvojica, kao i podosta drugih, opetovano umješani u kojekakve mutne poslove, koji su za upućne normalna stvar kao sećer uz kavu.

Uz to ovaj dvojac propustio je nešto, što inače obavezno uz to ide, a to je neka politička funkcija, po mogućnosti u domovini, a nebi bilo ni na odmet da je se bar mlađi kandidirao za Predsjednika RH. Svojim "znanjem" i umjećem bi sigurno imao dobre šanse kao i brojni kandidati koji se ove godine za tu funkciju natječu. Antichu bi trebalo biti poznato da su Hrvati među najovisnijima o sportskom klađenju u Europi, koji su u 2008. godini uplatili 4,681 milijarda kuna (cca. 641 mil. €), a s druge strane im je isplaćeno 3,767 milijardi kuna (cca. 516 mil. €).

Umjesto lažnih anketa sad bi već iz kvota pouzdano znali kakve su mu šanse, a i hrvatske kladionice kojih je čak 562 na milijun stanovnika (2008.), još bi više vrvile potencijalnim "biračima" (400 tisuća kladi se svaki dan), koji bi zadimljena skupljališta pretvorili u lokalne stožere kandidata čija je baza dosad bila u Cafe Martin Luther. Taj položaj donio bi mu i zaštitinički imunitet, a ovako će par godina "kraljevati", vjerojatno s svojim bratom u nekoj od njemačkih kaznionica, zašto već padaju neslužbene oklade koliko godina će to potrajati. Kladioničarski cirkus naravno neće biti sretan ovakvim ishodom, pa će biti prisiljeni potražiti nekog novog nasljenika, čiji tron naravno zbog organizacijskih potoškoća ne može biti iza švedskih zavjesa.

Prije toga budemo saznali sve pojedinosti i odgovarajuću presudu. U Njemačkoj su oprezni pa svoje sudije dobro plaćaju, osim nekih nogometnih, koji su subotnji pregled utakmica rado gledali na mega xxl flat tv, darovanih od "dvorskih sluga" ili "kralja" koji je već jednom zbog takvih i drugih radnji dobio 2 godine i 11 mjeseci zatvora i kaznu od 1,8 mil. eura.

Ako dotični budu imali sreću, možda ih u Njemačkoj s vremenom pomiluju, ali vjerojatno uz dva uvjeta, prvo da definitivno abdiciraju, a drugo da napuste zemlju. Nemojte biti iznenađeni ako 2015. ili 2020. za kandidata budemo imali osobu, koja će, kao i mnogi sadašnji kandidati staviti cijelu državu na kocku. Ulog će platiti narod, a dobitak kao i uvijek pripadne nekom drugom. Da se kladimo?

Nema komentara:

Objavi komentar